زمانی که بحث از یک موقعیت اسلامی به میان میآید انتظار این است که سازمانهای اسلامی درباره آن موضعگیری کنند، توقعی که اینک درباره مسجدالاقصی رو به فراموشی رفته و مؤسسات بین المللی اغلب به بیان شعار اکتفا می کنند. سخن از اینجا آغاز می شود که بیش از 40 سال از اشغال فلسطین می گذرد، کدام نهاد و سازمان بین المللی باید رسیدگی کند، هیچ مشخص نیست و هر کدام کار را به دیگری می سپارد و مسجدالاقصی میان تبادلهای نهادهای اسلامی و بین المللی سرگردان شده است.
مسجدالاقصی؛ سرگردان میان سازمانهای بینالمللی
روزی سازمان کنفرانس اسلامی از یونسکو توقع کمک دارد، روز دیگر اتحادیه عرب دست یاری از سازمان ملل متحد می خواهد!
هر روز که می گذرد، پرده از یک بازسازی و فعالیت غیرقانونی رژیم اشغالگر اسرائیل برداشته می شود، اگر چه کشورهای اسلامی و سازمانهای بین المللی چند ماه یک بار دور هم جمع شده ، بنای حمایت از مسجدلاقصی را گذاشته و بیانیه هایی هم صادر می کنند، اما تنها به حرف و چند خط نوشته ختم شده و از عمل هیچ خبری نیست. چندی پیش با برگزاری یک نشست اضطراری در مالزی پیشنهاد قطع ارتباط دیپلماسی با رژیم اسرائیل مطرح شد، اما تنها پیشنهاد بود و به مرحله عمل نرسید .
اگر مسلمانان با هم اتحاد داشته باشند، می توانند بنای فعالیتهای اشغالگران را از هم بپاشانند. اما آنقدر گامها آهسته و آرام پیش می رود که هیچ تأثیری در روند فعالیتها نمی گذارد. محکومیتها و اعزامها از سوی مجامع بین المللی تنها باعث مخفی کاری می شود و بس . چرا که فعالیتها و حفاریهای روزانه را شبانه کرده و یا با نصب پرده های پلاستیکی در محل حفاری از دید عمومی مخفی می کند.
اگر چه فعالیتهایی چون تحصن خانواده های فلسطینی، برگزاری انجمن، نشست، همایش، نمایشگاه، امضای سند حمایت از مسجدالاقصی انجام شد، اما اطراف مسجدالاقصی تبدیل به پارک شد، کنیسه یهودیان نزدیک مسجدالاقصی افتتاح شد، شورای عالی اسلامی قدس تخریب گردید، مسلمانان و فرهیختگان فلسطین هجرت کردند، اموال فلسطینیان مصادره و خانه ها و قبرستانهای آنها تخریب شد.
دادگاه صهیونیست خطیب مسجدالاقصی را به 6 ماه زندان محکوم کرد
رژیم اشغالگر اسرائیل به منظور ممانعت از فاش شدن فعالیتهایی که برای یهودی سازی شهر قدس دارد، خطیب مسجدالاقصی را به 6 ماه زندان محکوم کرد.
قاضی القضات فلسطین با رد این حکم، آنها را ظالم توصیف، صلاحیت دادگاه صهیونیست را زیر سؤال برد و گفت: شهر قدس شهری عربی و اسلامی است که همچون دیگر شهرهای فلسطین اشغال شده است. این امر منطبق با قوانین صهیونیستها در قرارداد چهارم ژنو و توافقنامه های بین المللی نیست. این حکم سیاسی به منظور جلوگیری از فاش شدن افتضاح و اقدامهای رژیم اشغالگر اسرائیل برای یهودی سازی شهر قدس و تعرض به مسجدالاقصی و تلاش بر سیطره بر آن به شمار می رود.
از سوی دیگر بر حفاریهایی که زیر پایه های مسجد با هدف تخریب آن و جایگزینی هیکل سلیمان صورت می گیرند با ممانعت از نمازگزاردن مسلمانان سرپوش گذارد. در عین حال به گروههای یهودی افراطی اجازه می دهد با حمایت نیروهای اشغالگر اسرائیل به تخریب و هتک حرمت این مکان مقدس اقدام کنند.
شیخ تمیمی در ادامه با تأکید بر اینکه این حکم مانع از ورود وی به قدس و نماز در مسجدالاقصی نمی شود، تصریح کرد: این حکم با آزادی عبادت و حقوق بشر منافات دارد و علیه ملت فلسطین به شمار می رود. منصب قاضی القضات یک منصب دینی و اسلامی در فلسطین است و رژیم اشغالگر اسرائیل با این حکم مانع از ورود ملت فلسطین به قدس و نماز در مسجدالاقصی می شود، در حالی که شهر قدس پایتخت فلسطین است.
در پی صدور حکم زندان خطیب مسجدالاقصی، شورای وکلا مقابل دادگاه صهیونیستها در قدس از شیخ تمیمی دفاع کردند.
حفاری در مسجدالاقصی انسجام مسلمانان را تقویت میکند
شیخ مهنا نعیم نجم عضو شورای علما و مبلغان فلسطین و عضو گروه رجال جهانی مسلمان ضمن محکوم کردن حفاریهای اسرائیل در بخش زیرین مسجدالاقصی و اطراف آن گفت: در سایه سکوت مسلمانان مقابل تعرض به مسجدالاقصی و مسلمانان تصمیمهای اشغالگران اجرایی می شود و هیچ یک از حکومتهای اسلامی و عربی به شکل مطلوب به او پاسخ نمی گویند.
وی با اشاره به اینکه رژیم اشغالگر اسرائیل اقدامات و فعالیتهای جدید خود را به منظور یهودی سازی قدس ادامه می دهد، اظهار داشت: در هزاران کیلومتر از اراضی مسلمانان در نوار غربی و همچنین اطراف قدس و در دو سمت جنوب شرقی و شمال غربی آن ساخت بناهای جدید اسرائیل و ساختمانهایی برای یهودیان منجر می شود که آنها برای رسیدن به هدف خود خانه های مسلمانان فلسطین را نابود و شهر قدس را محاصر کرده اند.
شیخ نعیم نجم با تأکید بر اینکه مسجدالاقصی برای فروش و یا سازش نیست بلکه حفاریهای مسجدالاقصی مسلمانان را در قدس متحد می کند، افزود: قدس قلب امت اسلام و پایتخت فلسطین و مسلمانان است. بنابراین برای وحدت و مبارزه با تعرضات و ترک اختلافات حزبی باید تلاش کرد، چرا که قدس مهمترین مسئله و خط قرمز امت اسلام به شمار می رود و تنها برای فلسطینیان نیست. وی یاری فلسطین را در گرو تشریک مساعی مؤسسات و ملتهای مسلمان خواند.
سند حمایت از مسجدالاقصی امضا شد
وزیران، نمایندگان، شخصتیهای دینی، ملی و اسلامی فلسطین سند حمایت از مسجدالاقصی را 4 آذر ماه امضا کردند .
این سند در پی برگزاری هفته " صدای الاقصی " که از شنبه 3 آذر ماه در فلسطین آغاز شده، به منظور مبارزه با تعرضات و حفاریهای غیر قانونی در مسجدالاقصی از سوی رژیم اشغالگر اسرائیل به امضا رسیده است.
دکتر احمد ابوحلیبه رئیس مؤسسه بین المللی قدس گفت: هر آنچه که در قدس و مسجدالاقصی روی می دهد، تلاش برای سیطره بر مسجدالاقصی به شمار می رود.
منویل مسلم روحانی کاتولیک فلسطین اظهار داشت: مسیحیان همراه مسلمانان مانند یک صف واحد ایستاده اند تا از مسجدالاقصی و مقدسات دفاع کنند. چرا که رژیم اسرائیل هیچ حقی در سرزمین فلسطین و یا قدس ندارد.
هفته صدای الاقصی به منظور تجدید عهد با مسجدالاقصی و قدس و در سایه بحرانهایی که با آن مواجه است، همراه با برنامه های مختلف برگزار می شود.
چهره صحیح اسلام و ارزشهای آن باید به درستی تبیین شوند
شرکت کنندگان در پنجمین گردهمایی وزیران فرهنگی کشورهای عضو سازمان کنفرانس اسلامی متعهد شدند چهره صحیح اسلام و فرهنگ اسلامی را با حفظ اصول و ویژگیهای آن معرفی و با هر وسیله ای از تعرض به اسلام و مسلمانان جلوگیری کنند.
در این همایش 30 آبان تا 2 آذر در لیبی برگزار شد، شرکت کنندگان همچنین مؤسسات نشر، دانشگاهها، مراکز تحقیقاتی، شوراهای فرهنگی داخلی و خارجی را تشویق کردند تا همایشها، نشستها و سخنرانیهایی را با مشارکت شوراهای مدنی به منظور تبیین ارزشهای اسلام و فرهنگ اسلامی برگزار کنند.
شرکت کنندگان خواستار اعزام جوانان مسلمان به کشورهای غربی شدند تا برنامه های آیسیسکو را برای پاسخگویی در راستای معرفی فرهنگ و تمدن اسلامی اعلام کنند و از کشورهای غربی خواستند تا جایگاه دین اسلام و فرهنگ اسلامی را تثبیت و تصحیح کرده، با پدیده اسلام هراسی مبارزه و بر گفتگوی بین ادیان در راستای تثبیت همزیستی مسالمت آمیز میان ملتها تشویق و تأکید کنند.
همچنین آنها از گروههای فرهنگی و اطلاع رسانی سفارتخانه های کشورهای اسلامی در غرب خواستند دیدارها و سخنرانیهایی را در برنامه های تلویزیونی و رادیویی به منظور تصحیح چهره اسلام و مسلمانان تنظیم کنند. از سوی دیگر ساخت پایگاههای آثار اسلامی و هنرهای اسلامی و هماهنگی در محافل بین المللی تخصصی و کمیته های میراث اسلامی و ابسته به آیسیسکو مورد توجه قرار گرفت تا دستنوشته های مستند تاریخی ساماندهی شوند.
شرکت کنندگان در پنجمین گردهمایی وزیران فرهنگی کشورهای عضو سازمان کنفرانس اسلامی متعهد شدند که چهره صحیح اسلام و فرهنگ اسلامی را با حفظ اصول و ویژگیهای آن معرفی و با هر وسیله ای از تعرض به اسلام و مسلمانان جلوگیری کنند.
پنجمین گردهمایی وزیران فرهنگ کشورهای اسلامی عضو سازمان کنفرانس اسلامی از 21 تا 23 نوامبر (30 آبان تا 2 آذر) با شعار " سیاستهای فرهنگی در جهان اسلام؛ اساس دیروز و ساخت فردا " در طرابلس برگزار شد.
نمایشگاه عکسهای تاریخی و اسلامی در لیبی برگزار شد
وزیران فرهنگ و گروههای شرکتکننده در پنجمین گردهمایی وزیران فرهنگی سازمان کنفرانس اسلامی در لیبی از نمایشگاه عکسهای فوتوگرافیکی در حاشیه این همایش دیدار کردند. این عکسها به صورت سیاه و سفید بوده و برجستهترین آثار باستانی دینی مانند مساجد، مراکز دینی و دستنوشته های اسلامی را نشان میدادند.
با توجه به اینکه طرابلس پایتخت فرهنگی جهان اسلام در سال 2007 به شمار میرود، نمایشگاه عکس با ارائه 50 عکس قدیمی از لیبی در حاشیه گردهمایی مذکور برگزار شد. همچنین تصاویری از دستنوشتههای قرآنهای خطی، حتی شیوههای آموزش قرآن کریم، برخی از مناسبتها و فعالیتهایی دینی که در گذشته برگزار میشدند، در این نمایشگاه ارائه شدند.
مسجد جامع مراد آغا تاگورا با قدمت 500 ساله، مسجد سید میلاد قاضی تاگورا با قدمت 350 ساله، مسجد خروبه که تاریخ آن به سال 1551 میلادی باز میگردد، مسجد عتیق با قدمت 600 ساله، مسجد درار الظهره با قدمت 600 ساله، مسجد سیدی ابوغراره با قدمت 500 ساله، مسجد احمد باشا ساخته شده در سال 1737 میلادی و مسجد محمد مشاط با قدمت 600 ساله و مسجد سید احمد مرغنی با قدمت 200 ساله و برجستهترین آنها مسجد ناقه با قدمت 1200 ساله از بناهایی بودند که عکسهای آنها در این نمایشگاه عرضه شدند.
یونسکو از طرح "دروازه یادبود جهان اسلام" حمایت میکند
سازمان یونسکو برای حمایت از طرح "دروازه یادبود جهان اسلام" در شبکه اینترنتی که به منظور حمایت از میراث اسلامی و حفظ هویت مسلمانان راه اندازی می شود، اعلام آمادگی کرد.
در این طرح تعدادی از مؤسسات فرهنگی اسلامی مانند دانشگاه سودان، کتابخانه ملی کویت، کتابخانه قطر، دانشگاه لبنان، مرکز بازسازی معماری و میراث سوریه، مؤسسات میراث عربستان و کمیته ملی فلسطین مشارکت می کنند. این در حالی است که سازمان یونسکو برای سهیم شدن در این طرح اعلام آمادگی کرده است.
ماه گذشته جلسه مقدماتی این طرح در شارجه برگزار شد که پیش بینی شده اجرای آن 4 سال طول خواهد کشید و دو مرحله ای خواهد بود. مرحله اول آمادگی است که یک سال طول می کشد و طی آن تحقیق درباره این طرح، تشکیل کمیته عالی، وحدت و هماهنگی، تشکیل کمیته های فرعی و آمادگی سازی اسناد طرح تبیین می شود.
اجرای مرحله دوم سه سال طول می کشد که در آن نقشه پایگاه اینترنتی جهان اسلام کشیده شده تا در آن میراث مختلف علمی، اسلامی، دستنوشته ها، موسیقی، معماری و تصویرگری کشورهای اسلامی و هر آنچه که در اختیار دارند، در آن به نمایش درآید.
این پایگاه اینترنتی به دو زبان عربی و انگلیسی خواهد بود که با هدف حفظ یادبود میراث زیبایی شناسی جهان اسلام راه اندازی می شود و این اقدام بسیار مهم در زمینه حمایت از میراث تمدنی، حفظ اسناد و مدارک، اطلاعات و هویت اسلامی مسلمانان به شمار می رود .مرحله اول "دروازه یادبود جهان اسلام" در شبکه اینترنتی در اکتبر سال آینده افتتاح خواهد شد.
ساخت دوربین ویژه برای رؤیت هلال ماه
با هدف ایجاد وحدت رؤیت هلال ماه مبارک رمضان در کشورهای اسلامی و نشان دادن آغاز ماههای هجری، دوربینی الکترونیکی از سوی مهندسی تونسی ساخته شد. مهندس محمد عیاری از تونس در سازمان هوانوردی و فضایی ملی آمریکا ( سانا) درباره دوربینی که برای وحدت رؤیت هلال ماه مبارک رمضان میان کشورهای اسلامی ساخته است، توضیح داد.
وی با بیان اینکه چنین دوربینی برای نخستین بار ساخته شده، درباره ویژگیها و چگونگی کار آن اظهار داشت: این دوربین دارای چشم الکترونیکی پیشرفته ای است که رؤیت هلال ماه را تسهیل کرده و ورود به ماههای هجری را نیز نشان می دهد. این دوربین از دستگاه تصویر برداری، دستگاهی مرتبط با موتورهای خاص متصل به تجهیزات کامپیوتری تشکیل شده است.
وی هدف از این اقدام را وحدت آغاز ماههای هجری میان کشورهای اسلامی و وحدت اثبات رؤیت هلال ماه مبارک رمضان خواند و در ادامه کار دوربین را اینگونه تشریح کرد: در پی حرکت هلال ماه با غروب خورشید موقعیتش در آسمان مشخص می شود، سپس امواج نوری ارسال می کند و به کسی که می خواهد هلال ماه را بررسی کند، اجازه می ده به منطقه مشخص نگاه کند.
طرح "اذان واحد" در مصر اجرا میشود
با وجود همه مخالفتها به منظور ممانعت از اجرای طرح "اذان واحد" در مصر، اما این طرح با فتوای رسمی مفتی مصر از سوی وزارت اوقاف و امور اسلامی این کشور، از ماه آینده در قاهره اجرا می شود. حازم جندی مشاور وزیر اوقاف مصر گفت: وزارت اوقاف و امور اسلامی این کشور تدابیر لازم را برای اجرای طرح " اذان واحد" در نظر گرفته و با توجه به اعتبارات موجود این طرح از ماه آینده آغاز می شود.
جدال بسیاری در این خصوص انجام گرفت که کمیته امور دینی مجلس ملی مصر آن را آغاز کرد و ضمن رد تصمیم وزیر اوقاف مصر نسبت به طرح اذان واحد اظهار داشتند: طرح اذان واحد از سوی رادیو به صورت زنده شعائری که رسول خدا (ص) به آن تشویق می کرد را به حالت تعویق و یا تعلیق در می آورد.
وزیر اوقاف هم در پاسخ به این گروه تصریح کرد: این طرح از نظر شرعی جایز بوده و بدعت نیست. همه علما و فقها بر این مسئله متحد و متفق شده اند. حتی علی جمعه مفتی مصر نیز با فتوای رسمی اجازه اذان واحد در قاهره را داده چرا که معتقد است اصل در اذان اطلاع رسانی نسبت به این موضوع است.
طرح "اذان واحد" از طریق دستگاههای برقی و تجهیزات صوتی مدرن به بهترین شکل ابتدا در قاهره و پس از موفقیت در کل کشور مصر اجرا خواهد شد. وزیر اوقاف مصر یک بار در سال 2004 با این طرح موافقت کرد، ولی به دلیل مخالفتها منصرف شد . گفته می شود طرح " اذان واحد" به منظور جلوگیری از سرو صداهای اضافی ارائه شده است. همچنین بر اساس فتواهای فرقههای مالکی، حنفی، حنبلی و شافعی اذان واحد در یک کشور ممکن است و کفایت می کند.
اندیشههای مولانا در ترکیه بررسی شد
به مناسبت هشتصدمین سال تولد شاعر و فیلسوف ایرانی مولانا جلال الدین رومی، 30 آبان ماه مراسمی در ترکیه برگزار و مواضع و جایگاه متنوع افکار و اندیشه های مولانا جلال الدین رومی بررسی و نتایج جهانی آن تبیین شدند. فیلمی مستند درباره ترکیه و جایگاه گردشگری دینی و تاریخی این کشور از برنامه های این بزرگداشت پخش شد و گروهی متشکل از 28 نفر، سماع مولانا را برگزار کردند.
با توجه به اینکه یونسکو سال 2007 را سال شاعر و فیلسوف ایرانی مولانا جلال الدین رومی قرار داده است، وزارت فرهنگ و گردشگری ترکیه برای سهیم شدن در اشاعه جایگاه اندیشه ها و افکار این عارف جشنهای مختلفی در شهرها و پایتختهای کشورهای عربی و اسلامی و اروپایی برگزار می کند.
اندیشههای مولانا جلالالدین رومی در ایتالیا بررسی شدند
در حاشیه همایش " اسلام و غرب" در ایتالیا، اندیشهها و افکار مولانا جلالالدین رومی به مناسبت هشتصدمین سال تولد وی، 2 آذر ماه بررسی شدند.
سازمان تربیت، علوم و فرهنگ اسلامی ( آیسیسکو) همایش بینالمللی فرهنگی " غرب و اسلام" را 23 نوامبر ( 2 آذرماه) در شهر ونیز ایتالیا برگزار کرد. این همایش با همکاری شهرداری ونیز و شورای کوریس ( شورای دینی مسلمانان ایتالیا) برگزار شد.
در پی برگزاری این همایش، نمایشگاه بینالمللی " ونیز و اسلام" که پیش از این در واشنگتن و آموزشگاه جهان عرب پاریس برگزار شده بود نیز برگزار و ابعاد مختلف شخصیت شاعر بزرگ جهان " مولانا جلالالدین رومی " به مناسبت هشتصدمین سال ولادتش بررسی شدند.
مؤسسه "بیت الحکمه" در رومانی تأسیس میشود
به منظور توسعه ارتباط میان مسلمانان و مردم رومانی به واسطه برقراری گفتگوی دو فرهنگ اسلام و غرب، مؤسسه "بیت الحکمه" تأسیس و از فرهنگ صلح و تسامح حمایت میشود. تجربه تأسیس مرکز فرهنگ اسلامی و عربی کره که به تازگی افتتاح شده، برخی از نویسندگان، فرهیختگان و متفکران مسلمان مقیم رومانی را بر آن داشت تا به توسعه و فعال سازی روابط فرهنگی اسلام با کشورهای اروپایی اقدام کنند.
با توجه به ارتباط میان شعرا، متفکران و مترجمان مسلمان مقیم رومانی با نویسندگان و متفکران رومانی، طرح تأسیس " بیت الحکمه" که مرکز فرهنگی و رسانه ای خواهد بود، مطرح شد که اهدافی چون گفتگوی تمدنی میان دو فرهنگ اسلام و غرب، توسعه روابط مسلمانان با رومانیایی ها، حمایت از فرهنگ صلح و تسامح و دوری از فرهنگ نژادپرستی، ترجمه و انتشار کتابهایی در زمینه ادبیات و علوم انسانی و تمدن اسلام به رومانی و برعکس دنبال کند.
برگزاری نشستهای با موضوع گفتگوی اسلام و رومانی در زمینه های مختلف سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و دینی، تأسیس کتابخانه های عمومی تخصصی در امور کشورهای اسلامی، تأسیس آموزشگاه تحقیقات استراتژی اطلاعات برای تعامل با خاورمیانه در زمینه های مختلف سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و دینی، آموزش مترجمین از دو کشور، اشاعه فرهنگ اسلام به زبان رومانی در مدارس و دانشگاهها، ارائه چهره صحیح اسلام از اهداف پیش بینی شده برای این مؤسسه است .
همایش "نقش آموزش و پرورش در انسجام اسلامی" برگزار میشود
همایش بین المللی "نقش فرهنگ، آموزش و پرورش در تحکیم انسجام اسلامی" از سوی سازمان تربیت، علوم و فرهنگ اسلامی( آیسیسکو)، 1 و 2 اسفند در تهران برگزار می شود. همایش بین المللی " نقش فرهنگ، آموزش و پرورش در تحکیم انسجام اسلامی" از سوی وزارت آموزش و پرورش ایران و کمیته بین المللی آیسیسکو در جمهوری اسلامی ایران و با همکاری سازمان تربیت، علوم و فرهنگ اسلامی با هدف دستیابی به انسجام و وحدت اسلامی و ارائه راهکارهایی در این راستان در تهران برگزار می شود.
شیوه و برنامه های آموزش و پرورش در اشاعه مفهوم انسجام، مبانی فلسفه آموزش و پرورش، تحقیق و مطالعات قرآنی درباره انسجام اسلامی، نقش آموزش زبانهای کشورهای اسلامی و تأکید بر زبان قرآن، تأثیر مؤسسات آموزشی مذهبی، نقش مدرسه، والدین و جامعه و ارتقاء سطح آموزشی، آموزش تعلیم ارزشهای اسلامی ( گفتگو، حقوق بشر، سعه صدر، فرهنگ عدالت، مساوات و صلح) از جمله مواردی است که طی این همایش مورد بررسی قرار می گیرند .
چگونگی استفاده از امکانات مؤسسات علوم انسانی در کشورهای اسلامی، تبادل تجارب و نتایج تحقیقات، ارزیابی نقش علوم و تکنولوژی در کشورهای اسلامی، جایگاه و نقش زنان جهان در کشورهای اسلامی، توسعه اجتماعی کشورهای اسلامی، ارزیابی نقش اتحادیه ها در دانشگاهها و مؤسسات جهان اسلام، نقش دانشگاه مجازی قدس در انسجام اسلامی نیز از دیگر موارد پیش بینی شده برای این همایش هستند .
همایش "گفتگوی تمدن اسلام و چین" در عربستان برگزار میشود
دومین همایش " گفتگوی تمدن اسلام و چین" به منظور فعال سازی ارتباط گفتگوی فرهنگی، اندیشه ای و اجتماعی میان دو تمدن اسلام و چین با مشارکت حدود 80 مسئول، محقق، اندیشمند برجسته از جهان اسلام و جمهوری چین به همراه دبیر کل اتحادیه عرب و شورای سفیران عرب 10 تا 12 آذرماه در پکن برگزار می شود.
این همایش در تثبیت رابطه فرهنگی جهان اسلام و چین سهیم بوده و طی آن همکاری دو جانبه میان جهان اسلام و چین، تعمیق همکاری در زمینه های فرهنگی، آموزشی، اطلاع رسانی، ترجمه و نشر در چارچوب مبانی مشترک بررسی می شود.
با توجه به اینکه نقاط مشترکی میان دو تمدن اصیل و غنی اسلام و چین چون احترام به تنوعات فرهنگی، همزیستی مسالمت آمیز و تکامل میان آنها وجود دارد، لزوم مساوات، احترام متقابل، لزوم آزاد اندیشی در گفتگوی تمدنها، لزوم روح تسامح و تکامل برای توسعه نقاط مشترک مورد تأکید قرار می گیرند. نخستین همایش " گفتگوی تمدن اسلام و چین" در سال 2005 در پکن به منظور همکاری جهان اسلام و چین برگزار شد .
همایش "قرآن و تکنولوژی معاصر" برگزار میشود
همایش "قرآن کریم و تکنولوژی معاصر" با هدف اهتمام به مسائل علمی در قرآن کریم و سیره نبوی 10 آذرماه در عربستان برگزار میشود. پنجمین همایش " قرآن کریم و تکنولوژی معاصر" با هدف تمسک به کتاب خدا و سنت نبوی در مدینه برگزار میشود.
محورهای این همایش تشویق در استفاده از آموزههای قرآن، بررسی مسائل علمی قرآن، توجه به مطالب علمی در سیره نبوی و بهرهگیری از آن در مسائل معاصر و همچنین اهتمام به اعجاز علمی در قرآن اعلام شده است.همایشهای دورههای گذشته درباره توجه به قرآن کریم و علوم آن، ترجمه معانی قرآن کریم، توجه به سنت و سیره نبوی و قرآن کریم در تحقیقات شرقشناسان بودهاند.
آثار اسلامی در معرض خطر بررسی شدند
همایش دو روزه "آثار اسلامی در معرض خطر" با هدف بررسی وضعیت آثار باستانی در حال تخریب از یکشنبه 4 آذر ماه در الجزایر بررسی شدند.
میراث فرهنگی مادی و غیرمادی کشورهای اسلامی به ویژه میراث در معرض تخریب مانند قدس، دیوارها و آثار اسلامی دیگر در فلسطین اشغالی و میراث فرهنگی در عراق در این همایش بررسی شدند. شرکت کنندگان در همایش استثنایی وزیران و مسئولان فرهنگی اسلامی در الجزایر انتخاب قدس به عنوان پایتخت فرهنگی جهان اسلام در سال 2009 را مورد بررسی قرار دادند.
طی این همایش میراث جهانی که تعداد آنها 60 مکان در 13 کشور اسلامی چون مصر، عراق، یمن و فلسطین است و در لیست میراث فرهنگی در معرض خطر ثبت شده، بررسی شدند. این همایش دو روزه در زمینه حمایت از میراث فرهنگی، اداره آنها و تثبیت آنها در مقیاسهای بین المللی بود.
همایش فقهی مؤسسات مالی اسلامی در کویت برگزار شد
دومین همایش فقهی "مؤسسات مالی اسلامی" به منظور حمایت از سرمایه گذاری و استفاده از آنها در مؤسسات مالی اسلامی شنبه 3 آذر ماه در کویت برگزار شد. دومین همایش فقهی مؤسسات مالی اسلامی به منظور بررسی چگونگی سرمایه گذاری، تطبیق آنها با دستاوردهای معاصر و بهره گیری از طلا و نقره که به تملک منتهی می شود، برگزار شد.
این همایش دو روزه که از شنبه آغاز شد، برخی از مسائل مالی و تفاوتهای سرمایه گذاری و تطمیع و همچنین خطرات استثمار را تبیین کرد. طرحهایی به منظور کاهش خطرات یا مبارزه با آنها نیز ارائه شد. حمایت از سرمایه گذاری، استفاده از آنها در مؤسسات مالی اسلامی به منظور کاهش خطرات استثمار، پیشگیری از آن در دستگاههای مشروع و حفاظت از اموال نیز طی همایش مذکور بررسی شد.
در این همایش فقه اسلامی، مبانی قانونی در استفاده از ثروت، اموال، سرمایه گذاری و بهره برداری مؤسسات مالی اسلامی بررسی شد. شرکت کنندگان در همایش فقهی مؤسسات مالی اسلامی شیوه سیاسی، رقابت با استناد به مبانی اسلام و بهبود ارتباط اقتصادی با دیگران را بررسی کردند. نخستین همایش فقهی مؤسسات مالی اسلامی سال گذشته ( 11 نوامبر) طی دو روز در کویت برگزار شده بود .
اقتصاد اسلامی در شبکه ماهوارهای عربستان بررسی میشود
پخش برنامه های متنوع در مورد بررسی نقش و جایگاه مباحث مختلف اسلامی به ویژه اقتصاد اسلامی از سوی شبکه ماهواره ای عربستان آغاز می شود. شبکه ماهواره ای " اعمال" عربستان قرار است 29 برنامه متنوع در زمینه های مختلف اسلامی را با موضوعاتی چون زنان، برنامه های فرهنگی و اقتصادی از منظر اسلام پخش کند.
این برنامه ها برای نخستین بار است که از این شبکه پخش می شوند و فقه، معامله های اقتصادی، اعجاز قرآن و تبیین اقتصادی را مطرح خواهند کرد. برنامه های دیگر این مجموعه شامل بازارهای عربی، تحلیلهای سیاسی، اقتصادی، اجتماعی از منظر اسلام به همراه اخبار و حوادث دینی خواهد بود.
نظر شما